2014-02-24 17:10:30• hírek • Szatmár.ro

Összesen 35 ezer lejes büntetés négy szupermarketnek

Drágább volt a termék a kasszánál, mint ahogy az a polcon fel volt tüntetve.

Hétfőn hozta nyilvánosságra legutóbbi ellenőrző-akcióinak eredményét a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség. Ezekre február 20 és 21 között került sor, az ellenőrök pedig hat nagyáruházat jártak végig.

Egyebek mellett ellenőrizték a hústermékek árusítását: összesen 1025 kilogramm hús vagy hús alapú terméket ellenőriztek, végül közel 14 kg húst vontak ki ideiglenesen, 2,3 kg-ot pedig véglegesen a forgalomból.

A magyarországról importált termékek esetében visszatérő szabálytalanság volt, hogy nem szerepelt román nyelvű tájékoztató az árucikken. A Salam Sarbesc és füstölt Fox Keizer esetében a terméken nem volt feltüntetve egyéb címke, csak az ár, egy pulykaszalámi esetében pedig a címkén nem szerepelt a termékben található hús részaránya.

Az egyik boltban az eladásra szánt Karoli szalámi szavatossági ideje már két napja lejárt, egy másik boltban a csirkemell volt néhány nappal túl a lejárati határidőn.

A fogyasztóvédők a vásárlók számára legdühítőbb szabálytalanságba is belefutottak: a Hadoc Edenia halfilé az egyik szupermarketben többe került a kasszánál való fizetéskor, mint amilyen ár a polcon szerepelt.

Az ellenőrzéssorozatot két szupermarket figyelmeztetéssel úszta meg, további négy esetében azonban összesen 35 ezer lej büntetést osztottak ki a fogyasztóvédők.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: